Half miljoen huizen in VS zonder stroom door storm

Door rukwinden en zware regen zitten meer dan een half miljoen huizen en bedrijven in het noordoosten van de Verenigde Staten zonder stroom. Internationale vluchten lopen uren vertraging op en een trein richting New York met vijfhonderd passagiers stond meer dan vijf uur stil.

Een diesellocomotief heeft de trein uiteindelijk naar het volgende station gesleept, waarop de passagiers de reis met de bus konden vervolgen.

Het is de tweede keer in een week tijd dat meer dan een half miljoen huizen en bedrijfspanden door de storm zonder stroom komen te zitten. Door de rukwinden vallen bomen om en knappen elektriciteitsdraden. New York en New Jersey zijn het zwaarst getroffen, maar ook in delen van Pennsylvanië en Connecticut is de stroom uitgevallen.

Negen vliegtuigen die in New York hadden moeten landen zijn uitgeweken naar Boston, omdat ze niet genoeg brandstof hadden om nog langer te wachten op beter weer in New York. Onder de uitgeweken vliegtuigen was een Airbus A-380, het grootste commerciële passagiersvliegtuig ter wereld.

In Atlantic City viel een kraan om op een bouwplaats. Opvliegend puin vloog door het raam van een politiewagen, waardoor een agent gewond raakte.