Blatter: "Tien experts is altijd tien meningen"

De FIFA stemde onlangs tegen het idee om met meer technologie rond het speelveld te gaan werken. Dit om de verantwoordelijkheid niet af te schuiven op een ander dan de scheidsrechter, aldus FIFA-president Joseph Blatter.

De voetbalbond stemde, net zoals anderen die zijn aangesloten bij de Football Association Board (IFAB), reeds tegen een systeem om te bepalen of een bal wel of niet de doellijn heeft gepasseerd. De FIFA kreeg werd hierop een hoge mate van conservatisme verweten.

"Tien experts houden altijd tien verschillende meningen", zo diende Blatter de critici van repliek. "Als je een groep jonge spelers coacht in een willekeurig dorp ter wereld, zullen zij dezelfde regels hanteren als de profs die ze op televisie aan het werk zien."

"De eenvoud en universaliteit van het spel maakt het tot een succes", ging de Zwitser verder. "Waarom zouden we in dit geval de verantwoordelijkheid van een arbiter aan iemand anders geven? Je ziet vaak dat, zelfs in slow motion, tien experts er tien verschillende meningen op nahouden over wát de juiste keuze was geweest."