Katja (8) 'verstopt' door vader

Vader Paul Leendertz, die zijn dochter binnen tien dagen moest overdragen aan zijn ex-vrouw, weigert dit tot die termijn is verstreken. Paul houdt zijn dochter op dit moment verborgen ergens aan de Amerikaanse oostkust. Hij woont daar in het plaatsje Northampton.

Robert Zwarts, de advocaat van Leendertz verklaart: "Hij houdt haar nu tot het einde van die termijn bij zich omdat de moeder anders het recht heeft meteen met haar naar Nederland te vliegen. In de tussentijd probeert hij alsnog met een kort geding het recht te krijgen Katja in de VS te houden in afwachting van een hoger beroep."

De moeder van Katja, Marina Karpenko, gelooft pas dat ze haar dochter terugheeft als ze samen in het vliegtuig naar huis zitten. Ze woont een paar kilometer bij haar dochter vandaan. Elke vorm van contact met haar kind wordt haar ontzegd. Dit laat de advocaat van Marina weten. Mogelijk vertrekken er binnenkort medewerkers van het Openbaar Ministerie uit Arnhem naar de VS om Paul Leendertz te verhoren. Op een rechtshulpverzoek hiertoe door Nederland is door de Amerikaanse autoriteiten positief gereageerd.