Wotherspoon stopt per direct

Jeremy Wotherspoon heeft zijn actieve carrière als schaatser per direct stop gezet. De Canadees liep tijdens de wereldbekerwedstrijden in Erfurt, die vorig weekend werden verreden, een ontsteking op.

"Ik had een infectie aan mijn been en moest een operatie ondergaan. Ik kan nu niet schaatsen," aldus een teleurgestelde Wotherspoon. De schaatser wilde zijn loopbaan komend weekend, tijdens de finales van de wereldbeker in Heerenveen, beëindigen. "Het is een raar einde. Ik stop niet op een hoogtepunt. Maar mijn gezondheid is belangrijk. Ik moet nu rusten en herstellen."

Wotherspoon werd in de afgelopen jaren vier keer wereldkampioen sprint en zegevierde vier keer op het WK afstanden. In de wereldbekercyclues wist in twaalf keer op de eerste plaats van het eindklassement te eindigen. Dit deed hij zeven keer op de 500 meter en vier keer op de 1.000 meter.

Het enige wat op de palmares van Wotherspoon nog ontbreekt, is olympisch goud. In Vancouver werd de Canadees slechts negen op zijn favoriete afstand, de 500 meter.