Jan Smit: 'Alles is weg' was waar

Jan Smit heeft eindelijk gereageerd op de uitspraken die zijn moeder deed over zijn ex-vriendin Yolanthe. Gerda Smit omschreef met het inmiddels beroemde zinnetje 'Alles is weg' hoe haar schoondochter een groot deel van haar zoons huisraad meenam na de breuk. Volgens Jan is er geen woord gelogen.

"Toen ik dat interview met mijn moeder voor het eerst op tv zag, moest ik er eigenlijk wel om lachen", bekent de Volendamse zanger aan tijdschrift Hitkrant. "Zo kende ik haar helemaal niet. Ze wilde namelijk nooit op tv. Maar in dit geval zat ze daar ook meer als een bezorgde moeder die voor haar zoon opkwam. Ik vond dat vooral heel moedig."

De woorden die zijn moeder destijds gebruikte, zijn een begrip geworden. "Het is toch maar mijn moeder die het heeft bedacht", zegt Jan trots. Maar de zanger reageert ook voor het eerst op de waarheid achter de woorden. "Ik ben trots op de uitspraak 'Alles is weg', want het was niet zomaar een uitspraak, maar ook een feit. Er was niets van gelogen."

Jan Smit en Yolanthe Cabau van Kasbergen verbraken een jaar geleden hun relatie. Yolanthe zou tijdens haar verhuizing uit de Volendamse villa veel spullen hebben meegenomen die volgens Jans moeder door haar zoon waren betaald. Smit is inmiddels gelukkig met zijn vriendin Liza. Yolanthe is verloofd met voetballer Wesley Sneijder.

Jan Smit: 'Alles is weg' was waar
Jan Smit: 'Alles is weg' was waar (Foto: Novum)