Trulli hoopt met Lotus slechts te finishen

Jarno Trulli heeft een zeer bescheiden doelstelling uitgesproken voor de eerste Grand Prix. De enige wens van de Italiaan is dat hij finisht met zijn Lotus. Ondanks dat Lotus een zeer korte voorbereiding heeft komt de T127 'slechts' vijf seconde tekort ten opzichte van de grote teams. Mede daarom hoopt Trulli eerst te finishen en dan verder te kijken.

Gezien de korte voorbereiding is het al een wonder dat de T127 'slechts' vijf seconden tekort komt ten opzichte van de topteams. "Alles staat in het teken van ervaring opdoen, dat doe je door te finishen", vertelt hij op het woestijncircuit.

Er is een ding wat de coureur van Lotus wel weet: Hij zal niet, in tegenstelling tot vorig jaar, vanaf poleposition starten. "Vooraan starten is een utopie, achteraan beginnen de harde realiteit. Het is niet anders, maar het is wel even wennen. We beginnen vanaf nul."

Trulli wil snel serieuze stappen gaan zetten met Lotus. Niet in de laatste plaats om de naam Lotus, gezien zijn rijke verleden, niet ten schande te maken. "Het kan en mag niet zo zijn dat het merk Lotus niet beter presteert dan dit weekend het geval is", stelt hij. "Lotus verdient beter."