'Dudek voorlopig nog niet terug naar de Kuip'

Leo Beenhakker en Feyenoord zijn naar verluidt niet in onderhandeling met Jerzy Dudek. De reserve-doelman van Real Madrid maakt zich vooralsnog niet op voor een terugkeer naar de Kuip.

Het bericht dat presentator Jack van Gelder van de NOS meldde woensdag in de uitzending rond de Champions League-wedstrijd Real Madrid - Olympique Lyon (1-1) over een terugkeer van Dudek is niet waar, meldt Sportweek. Dudek komt momenteel uit voor Real Madrid, waar zijn contract na dit seizoen afloopt. De Poolse doelman kwam in 1996 naar Feyenoord, waarvoor hij zes seizoenen speelde. Vervolgens maakte hij de overstap naar Liverpool en halverwege 2007 verkaste hij naar Real.

Bij Feyenoord zou hij de 41-jarige Rob van Dijk op gaan volgen als ervaren man in het Feyenoord-doel. Hier is momenteel dus geen sprake van. Van Dijk heeft aan de andere kant nog geen besluit genomen over zijn toekomst. Ondanks zijn gevorderde leeftijd wil Feyenoord langer in zee met de sluitpost. Trainer Mario Been van de Rotterdammers kan in elk geval ook na de zomer beschikken over de talenten Erwin Mulder en Darley.