OnLive streamt 17 juni naar VS

De allereerste streaming gameservice, OnLive, ziet het daglicht in de VS op 17 juni. De zogenaamde Cloud Gaming -service maakt het mogelijk om via internet games te kopen en te spelen.

Het verschil met bijvoorbeeld Steam is dat alle games naar je computer gestreamd worden. Hierdoor hoef je geen NASA-pc te bezitten om ze te kunnen spelen. Volgens de makers van OnLive kun je met gemak online games zoals Crysis of Borderlands op elke pc of mac met een OnLive Client spelen. Bij release zal OnLive games van THQ, 2k Games, EA en Ubisoft beschikbaar hebben. Mass Effect 2, Assassins Creed 2, Borderlands, Metro 2033, Dragon Age: Origins en Prince of Persia: The Forgotten Sands zijn al bevestigd.

Dit kost natuurlijk geld, en OnLive vraagt een maandelijks bedrag van $14,95 voor de service. Er zullen nog goedkopere deals voor de lange termijn komen, vergelijkbaar met MMO's. Gamers moeten bovenop dit maandelijkse bedrag ook nog de game kopen of huren.

Het bedrijf, wat OnLive uitbrengt in 48 verschillende staten, zal naast de service later dit jaar ook een TV-adaptor uitbrengen die het mogelijk maakt de service ook op je tv aan te sluiten. Of OnLive ook naar Europa komt is de vraag, aangezien ze nu specifiek richten op de VS.

 onlive logo