Crosby heeft handschoen en stick terug

Grote opluchting in Canada. De verloren gewaande stick en één van de handschoenen van de nu al legendarisch Sydney Crosby zijn terecht. De Canadese ijshockeyer scoorde in de finale van het olympisch ijshockeytoernooi de winnende treffer. Nadien waren zowel de stick als de handschoenen spoorloos.

Aanvankelijk werd aangenomen dat iemand de atributen als souvenir had meegenomen van de ijsbaan. Reden voor fabrikant Reebok om 10.000 dollar te reserveren voor de gouden tip die zou leiden tot het terugbrengen van de stick. Naar nu blijkt hebben officials de stick per ongeluk in een kist met materiaal voor de internationale ijshockeyfederatie IIHF gedaan. Op basis van een foto kon Crosby de stick uiteindelijk identificeren.

De verloren gewaande handschoen werd uiteindelijk door landgenoot Patrice Bergeron gevonden in diens sporttas. De handschoen zou door toedoen van personeel van de ijsbaan in de tas zijn beland. Crosby krijgt zijn spullen overigens zo snel mogelijk terug. Ze zullen naar alle waarschijnlijkheid terechtkomen in de Hockey Hall of Fame in Toronto.