F1: "Rome zal Monza niet vervangen op kalender"

Eerder deze week kondigde Formule 1-baas Bernie Ecclestone aan dat er een Grand Prix in Rome georganiseerd gaat worden vanaf 2013. Vele autosportfans vreesden dat het Autodromo Nazionale di Monza van de kalender zou verdwijnen, maar volgens de organisatoren van beide races is hier geen sprake van.

De burgemeester van Milaan Letizia Moratti was bezorgd dat Monza de race zou verliezen aan de hoofdstad. Ook de burgemeester van Monza zelf, Marco Mariani, had kritiek op het nieuws. "Het is de ultieme vorm van arrogantie door de rijken die al 2000 jaar zo leven door bij anderen de keel dicht te knijpen."

De burgervader van Rome Gianni Alemanno ontkent dat het zo'n vaart zal gaan lopen. "We zullen een Grand Prix in Rome gaan organiseren, maar we zullen een akkoord gaan sluiten met Monza. De Grand Prix van Rome zal de Grand Prix van Europa worden. Het zal de Grand Prix van Italië niet gaan vervangen. Ik heb gisteren gesproken met de organisator van de Grand Prix in Rome Maurizio Flammini en we hebben gezegd dat voordat we beginnen we een akkoord met Monza moeten hebben gesloten."