Ralph Fiennes begint aan regiedebuut

De gerenommeerde acteur Ralph Fiennes gaat deze maand nog beginnen met de opnames van zijn regiedebuut. In mei vorig jaar werd al bekend dat de 47-jarige Brit Shakespeare's 'Coriolanus' gaat verfilmen en dat hij hierin zelf de titelrol zal vertolken. Het Britse filmblad Empire heeft inmiddels wat meer details rond deze film bekendgemaakt.

Zo blijkt dat Fiennes een versie wil maken die zich in het heden afspeelt, terwijl het oorspronkelijke verhaal in de Romeinse tijd gesitueerd was. Ook is nu bekend dat Gerard Butler de tegenstander van Fiennes zal spelen in de film. Het was al bekend dat Vanessa Redgrave en John Hurt mee zouden spelen, nu blijkt dat Hurt vervangen is door Brian Cox .

Het verhaal van Coriolanus vertelt over de Romeinse generaal Caius Martius, die de stad Corioles bevrijdt van de Volsci. Dit levert hem de bijnaam Coriolanus op. De leider van de Volsci, met wie Caius Martius de strijd aangaat, is Tullus Aufidius. Deze rol zal in handen zijn van Gerard Butler. Na de bevrijding van Corioles wil Caius Martius zich verkiesbaar laten stellen tot consul. Hierdoor belandt hij echter in een web van intriges en complotten tegen hem.

Opnames voor de film gaan volgende week al van start in het Servische Belgrado. Fiennes is momenteel in enkele Nederlandse bioscopen te zien in een opvallende bijrol in de Oscarwinnende actiefilm 'The Hurt Locker'. Vanaf 1 april zal de beroemde Brit in de bioscopen te zien zijn in de spektakelfilm 'Clash of The Titans'. Hierin speelt hij de rol van Hades, god van de onderwereld.

Ralph Fiennes begint aan regiedebuut
Ralph Fiennes begint aan regiedebuut (Foto: Novum)