Afperser Letterman bekent schuld

Een televisieproducent heeft gisteren tijdens een rechtszitting bekend dat hij talkshowpresentator David Letterman probeerde af te persen door te dreigen diens buitenechtelijke affaires openbaar te maken. Als gevolg van de bedreiging biechtte Letterman in oktober 2009 zijn overspel met enkele vrouwelijke collega's live op in zijn tv-show.

Televisieproducent Robert Halderman, die net als Letterman voor de Amerikaanse zender CBS werkt, eiste 2 miljoen dollar (ongeveer 1,4 miljoen euro) van de presentator. Halderman werd ingerekend tijdens een in scène gezette overdracht van de cheque. Hij kon maximaal vijftien jaar cel krijgen voor de chantagepoging, maar schikte uiteindelijk met de aanklagers. In ruil voor zijn schuldbekentenis hoeft hij nu maar een half jaar te zitten. Ook krijgt hij duizend uur dienstverlening en mag hij niet in hoger beroep gaan tegen de uitspraak.

David Letterman (62) is sinds vorig jaar getrouwd met Regina Lasko met wie hij een zoontje heeft van zes jaar oud. Letterman presenteert sinds 1993 de Late Show with David Letterman.