Rutten over Amrabat: "We zien verbetering"

Dankzij het vertrek van Danko Lazovic naar Zenit Sint-Petersburg, zal Nordin Amrabat meer speelminuten krijgen. De aanvaller wil coach Fred Rutten laten zien dat hij in de basis thuishoort.

"Ik heb een tijdje niet gespeeld en ben aan de slag gegaan om me te verbeteren. De komende weken wil ik laten zien dat ik op de goede weg ben," aldus de oud-speler van VVV-Venlo tegenover Sportweek.

Trainer Rutten is erg content met de ontwikkeling van de rappe speler. "We zien verbetering. Het is nu aan Nordin om die lijn door te trekken. Voor de rest moet hij vooral dicht bij zichzelf en zijn eigen spel blijven," aldus de coach.

De oefenmeester meldt eveneens in het weekblad dat Amrabat zijn topniveau nog niet heeft gehaald. "Van A naar Z is normaal gesproken een te grote sprong voor jonge spelers. Natuurlijk is Nordin een beetje ongeduldig. Maar gelukkig staat hij open voor communicatie," gaat Rutten verder. "Er zit een beestje in die jongen en dat beestje moeten we vooral niet proberen dood te maken."