Uitslagen Spanje speelronde 25

Real Madrid heeft de koppositie in de Spaanse Liga overgenomen van aartsrivaal FC Barcelona. Het won zelf op de valreep nadat het de concurrent eerder al punten had zien verspelen bij Almería.

De topper van de week was het duel tussen Real Madrid en Sevilla, de nummers twee en vier. Eerder het seizoen won Sevilla nog van de Madrilenen, maar nu vond het treffen plaats in Madrid, waar de Koninklijke dit seizoen nog geen punt verspeelde. Dat in stand houden zou nog een lastige klus worden toen Xabi Alonso al na negen minuten in zijn eigen doel schoot. Real Madrid was wel beter, maar kon het overwicht niet in doelpunten uitdrukken. Tot overmaat van ramp vloog een lange vrije trap van Ivica Dragutinovic vlak na rust zo in het doel, zonder door iemand aangeraakt te zijn. Coach Manuel Pellegrini bracht daarop dirigent Guti en Rafael van der Vaart in de ploeg. Cristiano Ronaldo schoot de aansluitingstreffer binnen, Van der Vaart trapte een hoekschop precies op het hoofd van Sergio Ramos en in blessuretijd mocht de Nederlander zelf nog de winnende goal binnentikken.

FC Barcelona speelde eerder op de dag al en verspeelde twee punten in en tegen Almería. Barça opende sterk maar moest na elf minuten al de 1-0 toestaan toen Domingo Cisma raak kopte uit een hoekschop. Vijf minuten voor rust kwamen de bezoekers terug via Lionel Messi, die een vrije trap netjes binnenkrulde. Exact een halve wedstrijd na de openinstreffer nam Almería opnieuw de leiding. De ongelukkige Carles Puyol probeerde een voorzet van linksback Guilherme weg te halen, maar werkte deze in plaats daarvan in zijn eigen doel. Vervolgens moest Zlatan Ibrahimovic met rood naar de kant wegens een elleboog op Cisma, maar kon Barcelona desondanks een punt redden. Opnieuw was het Messi die van zich deed spreken, en tikte de 2-2 langs Diego Alves. Door het puntverlies gaat Real Madrid aan de leiding in La Liga, op basis van doelsaldo. Aan het eind van het seizoen is het onderling resultaat echter doorslaggevend, en dat is vooralsnog in het voordeel van de Catalanen.

Valencia had de mogelijkheid om de derde plaats te verstevigen, maar deed dit minimaal. In eigen huis kwam het niet verder dan 0-0 tegen Real Racing Club. Mallorca en Deportivo sloten weer aan bij Sevilla. Mallorca won thuis simpel van Sporting de Gijón (3-0), en heeft nu evenveel punten als de Andalusiërs. Omdat Sevilla echter reeds tweemaal won van de eilandclub bezet zij nog altijd de vierde plaats. Ook Deportivo had weinig moeite met Tenerife. Het kwam door Juanlu nog wel op achterstand, maar na rust werd de zege alsnog binnengebracht via Andrés Guardado en Diego Colotto. Ook Athletic Club de Bilbao heeft na een goede periode plots weer uitzicht op de Champions Leagueposities. Het versloeg Real Valladolid door twee goals van Gaizka Toquero en heeft slechts drie punten minder dan Sevilla.