Gascoyne: "We zijn waar we willen zijn"

Lotus Racing debuteert komend raceweekend in de Formule 1. Een Maleisisch team blaast het legendarische merk nieuw leven in, maar technisch directeur Mike Gascoyne zegt dat er nog niet meteen successen verwacht mogen worden. Wel staat het team waar het zou moeten staan: op 3,5 seconden van de snelsten van het veld.

"In Barcelona was onze auto iets te zwaar en daarom lieten we de kwalificatieruns links liggen. Elke dag lagen de rondetijden rond de 1:20.500. Als we wilden hadden wij een hoge 23’er gereden, 3,5 seconden erachter. Dat zeiden we al een half jaar geleden. Ook hebben we telkens gezegd dat onze auto geen flater moet slaan en dat hij betrouwbaar moet zijn," meldde Gascoyne aan Autosport.

"Maar die zijn niets bijzonders. Er is niets waar we ons zorgen om maken. We hebben veel meer meters gemaakt dan we vooraf dachten. Toen we vijf maanden geleden het project in gang zetten, wilden we enkel een simpele auto bouwen die de eerste vier races betrouwbaar zou zijn. Dat was een lastige klus maar we hebben het waarschijnlijk beter gedaan dan we hadden gedacht," zei een tevreden technisch directeur.

"We zijn precies waar we willen zijn. We hebben ervaren coureurs, ingenieurs en monteurs in huis. Kijk maar naar het aantal ronden dat we bij elke test wisten te rijden. We hebben onze zaakjes wat dat betreft heel goed voor elkaar." Het helpt hierbij ook dat Lotus met Jarno Trulli en Heikki Kovalainen twee ervaren coureurs aangetrokken heeft. "Je bent daarmee gelijk op snelheid. Jarno reed een paar ronden en kon toen al zeggen waar een probleem lag en wat er opgelost moest worden. Dan verander je wat dingen en dan voelt hij weer of dat een stap in de juiste richting is."