Onderzoek McLaren-achtervleugel uitgesteld

De FIA zal wachten tot de Grand Prix van Bahrein voordat zij de uitnodiging van McLaren te accepteren. De renstal heeft hen uitgenodigd om de achtervleugel van de MP4-25 opnieuw te inspecteren.

De teambaas van Red Bull, Christian Horner, had vorige week zijn twijfels over de achtervleugel. Hij betwijfelde of de achtervleugel legaal was. Volgens hem is de MP4-25 uitgerust met een extra sleuf waardoor de topsnelheid op het rechte stuk tien kilometer hoger kan liggen.

McLaren liet eerder al weten niet bang te zijn voor de inspectie. Mede hierdoor heeft de McLaren aan de technische baas van de FIA gevraagd voor een nieuwe inspectie. De inspectie heeft echter nog niet plaats gevonden omdat Whiting later dan verwacht terugkeerde uit Zuid-Amerika. Ondertussen is er volop contact tussen McLaren en de FIA over het ontwerp van de achtervleugel. De FIA ziet tot nu toe nog geen reden tot inspectie en wacht hierdoor tot de GP van Bahrein.

De teambaas van McLaren Martin Whitmarsh liet het volgende in de Daily Telegraph weten: "De achtervleugel is anders en innovatief, ja. Maar we hebben al een aantal maanden contact hierover met Charlie om te controleren of het aan de reglementen voldoet. En we hebben de verzekering gekregen dat dat het geval is".