Meisje geboren met staart

Chinese chirurgen hebben een baby met succes van extra ballast afgeholpen. Het meisje werd vier maanden geleden geboren met een heuse staart, een unicum in de wereld.

Hong Hong werd geboren met een staart, maar de grootte van het aanhangsel was in korte tijd verdubbeld. Tot het moment van de operatie mat de staart zo'n dertien centimeter. Vader Hou, uit de stad Lixing, was geschokt toen hij tijdens de geboorte het ding opmerkte.

"Ik wilde het er gelijk afhakken, maar de artsen hielden me tegen", bekende Hou. "Het leek hen beter even te wachten, omdat pasgeboren baby's nog te zwak zijn voor een operatie." De vader controleerde elke dag of de staart misschien al was gekrompen, maar in plaats daarvan nam de omvang van het aanhangsel met de dag toe.

Ook de artsen van het provinciale kinderziekenhuis van Anhui waren met stomheid geslagen door het bijzondere meisje. "Dit is zeer zeldzaam, een kans van een op een miljoen", laat dokter Sun Jun weten. "We hebben nog nooit eerder zoiets gezien."

Uit röntgenonderzoek is gebleken dat de staart vastzat aan een tumor in de wervelkolom. Ondanks dat de operatie is geslaagd, verkeert Jun niet in een jubelstemming. "Het is nog te vroeg om te zeggen of verdere behandeling noodzakelijk is."

Benieuwd naar het bijzondere kind? Een foto is hier te zien