Piratenpartij wil meedoen aan verkiezingen

Als je wil dat het auteursrecht beperkt wordt en dat kopiëren door particulieren wordt gelegaliseerd, dan kun je dat wellicht in het stemhokje laten merken. De Piratenpartij wil namelijk meedoen aan de Nederlandse parlementsverkiezingen op 9 juni. In Zweden, Duitsland en het Europees Parlement bestaat de partij al langer en zijn er zelfs al zetels gewonnen. Nu moet ook het Binnenhof veroverd worden.

Maar het zal allemaal niet zomaar gaan. Binnen zeven weken moeten ze aan alle voorwaarden voldoen voor deelname. Zo moeten ze ongeveer 11.000 euro ophalen om de borg te kunnen betalen en moeten ze 570 handtekeningen verzamelen van sympathisanten.

Stichting BREIN, de auteursrechten waakhond, is niet bang voor de partij. Directeur Tim Kuijk vindt de standpunten onrealistisch en kortzichtig, heeft hij al laten weten.

In FOK!radio (20:00 uur) hoor je vanavond voorzitter Samir Allioui van de Piratenpartij. Hij zal uitleggen hoe ze aan de voorwaarden voor deelname willen voldoen en wat er te verwachten is van de partij.