Atlete Bangura betrapt op dopinggebruik

De Belgische atlete Fatmata Bangura is vorige maand tijdens het Belgisch kampioenschap indoor in Gent betrapt op het gebruik van de verboden middelen clenbuterol en stanozol. Hierdoor is Bangura voorlopig geschorst en mag ze niet voor België naar het WK in Doha, Qatar.

Bangura is een politieke vluchtelinge uit Sierra Leone die vorige week te horen kreeg van het IAAF dat ze voor België uit mocht komen. In februari liep ze 7"32 in Gent, precies de limiet om mee te mogen doen aan het WK in Doha en bovendien de op twee na snelste Belgische tijd ooit.

"Dit is een spijtige zaak," zegt de delegatieleider van de Belgen op het WK, Tille Scheerlinck. "We waren blij dat Bangura voor België mocht lopen. Bangura leek mee te kunnen op het internationale niveau en dat was positief voor de Belgische atletiek. Maar nu staat alles in een negatief daglicht. Het is wel typisch dat wij haar meteen betrappen in België. Dat is een pluim voor het Vlaamse antidopingbeleid. Als iedereen zo zou werken, zouden onze atleten het veel beter doen."