Boom: "Rekende nergens op"

Lars Boom won vandaag de proloog van de rittenkoers Parijs - Nice. In de acht kilometer tellende rit versloeg de renner van Rabobank onder andere Jens Voigt, Levy Leipheimer, Alberto Contador en Alejandro Valverde. Voor Boom kwam de zege als een verrassing.

"In eerste instantie rekende ik nergens op," vertelde Boom tegen Rabosport.nl. "Ik ben direct vol gegaan. Het was koud, maar ik was goed opgewarmd. Dan is mijn crossverleden een pré. Het eerste deel van de klim reed ik op buitenblad en achteraan 21. Halverwege heb ik overgeschakeld op het binnenblad en na de top weer naar het buitenblad en ook daarna heb ik alles gegeven. De cadans bleef heel goed. Ik heb nooit het gevoel van stilvallen gehad. Nico Verhoeven was een perfecte aangever achter mij."

Boom, die in elk klassement eerste staat, zal de komende dagen proberen zijn gele trui te behouden. "Ik hoop dat ik de komende dagen dit kan doortrekken en nog beter in mijn ritme kom. Dit geel schept natuurlijk verplichtingen en ik zal er alles aan doen het langer vast te houden."