Blind: "Veel spelen is goed voor ontwikkeling"

Daley Blind wordt sinds zijn komst bij FC Groningen op verschillende posities in het elftal geposteerd. De Ajax-huurling begon als rechtsback, schoof door naar het centrum en is inmiddels op het middenveld beland. In de gewonnen wedstrijd tegen VVV-Venlo (1-0) stond hij in de middenlinie. Volgens Blind een mooi leermoment.

"In de eerste helft had ik samen met Mike Zonneveld de opdracht het spel te verdelen. Dat ging moeilijk en ik had het idee dat we de bal vaker konden krijgen. In de tweede helft moest ik vooral de hoeken induiken. Daardoor kwam er af en toe gevaar", blikt Blind terug op de gewonnen thuiswedstrijd.

De zoon van oud-Ajacied en Oranje-international Danny Blind komt sinds de winterstop uit voor het Groningen van trainer Ron Jans. Het Ajax-talent kwam tot op heden niet voor in de plannen van trainer Martin Jol en werkte voornamelijk zijn duels af bij Jong Ajax. Terwijl hij onder Marco van Basten regelmatig speelde.

Sinds zijn komst in het noorden heeft hij onder Jans op drie verschillende posities gespeeld. Een positieve ontwikkeling vindt Blind. "Ik heb het hier heel erg naar mijn zin en veel spelen is goed voor mijn ontwikkeling. Ik speel tot nu toe op voor mij onbekende posities, maar het gaat erg goed."