Chelsea bekert door dankzij Lampard en Terry

Chelsea heeft de halve finale van de FA Cup bereikt. De Londenaren wonnen in eigen huis met 2-0 van Stoke City. The Blues hadden het niet eenvoudig tegen de middenmoter in de Premier League. Frank Lampard bewees Chelsea een goede dienst met een doelpunt en een assist bij de treffer van aanvoerder John Terry.

Chelsea had aanvankelijk veel moeite met Stoke dat fel van start ging op Stamford Bridge. De bezoekers konden alleen niet profiteren van de goede openingsfase en Chelsea-doelman Hilario werd zelden aan het werk gezet. De thuisploeg greep vervolgens het initiatief en opende na een half uur de score.

Lampard ontving de bal van de mee opgekomen Tery en schoot via een verdediger de bal achter Stoke-doelman Thomas Sörensen. Het duurde vervolgens enige tijd totdat The Blues het duel definitief op slot gooide. Stoke had daardoor nog enige tijd hoop op een bekersucces in Londen.

Het gevaar van de formatie van Tony Pulis bleef echter beperkt tot een poging van Dean Whitehead, die van de doellijn werd gehaald. De beslissing in het duel viel uiteindelijk na een dik uur spelen. Terry knikte een hoekschop van Lampard binnen en verzekerde Chelsea daarmee van de halve finale in de FA Cup.