Nigeriaanse aanvaller overlijdt na ongelukkig duel

Het Afrikaanse voetbal is gisteren opgeschrikt door de tragische dood van Endurance Idahor. De Nigeriaanse aanvaller overleed na een ongelukkig duel in een competitiewedstrijd uit de hoogste divisie van Soedan.

Idahor speelde met zijn club El-Merreikh een competitiewedstrijd tegen Al-Amal. De 23-jarige voetballer kreeg een elleboog van een tegenstander op zijn borst, waarna hij meteen naar de grond ging. Idahor werd meteen naar het ziekenhuis vervoerd, maar onderweg is hij in de ambulance overleden.

Tegenover onze buitenlandse collega's van Goal.com laten bronnen binnen El-Merreikh weten dat een autopsie de precieze doodsoorzaak van Idahor moet aanwijzen. Voorlopig lijkt het erop dat de Nigeriaan is overleden aan een hartaanval.

Endurance Idahor speelt sinds 2006 voor El-Merreikh. Daarvoor stond hij onder contract bij Dolphin, in zijn geboorteland. De jonge aanvaller maakte 67 doelpunten voor de Soedanese club. Hij speelde zeventien wedstrijden voor het Nigeriaanse team voor spelers onder 23 jaar.