Massa: "Tien jaar geleden was ik dood geweest"

Als de crash van Felipe Massa tien jaar eerder was gebeurd had hij het volgens eigen zeggen niet overleefd. Inmiddels is hij hersteld van alle verwondingen en ook tijdens de races denkt hij niet meer terug aan de crash.

"Als ik in de auto zit, weet ik niet dat ik een ongeluk heb gehad, of een zoon heb", vertelde Massa in een interview met The Independent. "Als ik in de garage in de spiegel kijk, weet ik het van het ongeluk wel, vanwege het litteken boven mijn oog, en dan herinner ik me mijn zoon. Deze dingen geven me echter ervaring in het leven en motivatie om door te gaan."

"Als ik mijn ongeluk tien jaar geleden had gehad, was ik hier nu niet geweest. De helmen van nu hebben mijn leven gered. Na de dood van Ayrton Senna is alles veranderd", vervolgde hij. Het ongeluk van Ayrton Senna tijdens de Grand Prix van San Marino in 1994 heeft een grote indruk gemaakt op Massa. "Ik weet nog dat ik thuis in Brazilië de race bekeek en na de crash niet kon geloven dat het zo ernstig was. Ik herinner me ook dat ik de begrafenis op televisie zag en dat had een grote impact op me."