Verdachte moord uit 1997 opgepakt

Een 35-jarige man is vandaag in Servië aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op de 19-jarige Berhane Haile in 1997. Wandelaars troffen het lichaam van het slachtoffer 30 augustus 1997 aan in het Kralingse Bos in Rotterdam. Justitie heeft om de uitlevering van de verdachte verzocht, meldt de politie vandaag.

Haile was door geweld om het leven gekomen. De avond voor de moord had Haile in een café aan de Oostkousdijk onenigheid gehad met een aantal mannen, onder wie de nu aangehouden verdachte. Nadat het slachtoffer het café had verlaten, is niets meer van hem vernomen.

Ruim drie maanden na de dood van Haile arresteerde de politie twee mannen. De politie kon hun betrokkenheid bij de dood van de man destijds echter onvoldoende hard maken.

De nu aangehouden man woonde destijds in Rotterdam. Op de dag van het misdrijf verliet hij Nederland echter spoorslags, vermoedelijk naar Servië. De aanhouding volgt op nieuwe informatie en een daarop volgend opsporingsonderzoek. De politie zet het onderzoek voort.