Uitslagen Jupiler League speelronde 30

Dit weekend werd in de Jupiler League de 30e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende maandag.

Het bleef dit weekend ongemeen spannend in de strijd om de plaatsen twee en drie. sc Cambuur Leeuwarden slaagde er namelijk in om de topper tegen FC Zwolle met 3-0 te winnen. Go Ahead Eagles, de naaste concurrent van de ploeg uit Friesland, verloor haar wedstrijd met 2-1 van FC Dordrecht. Hierdoor hebben beide ploegen nu evenveel punten, maar sc Cambuur speelde een wedstrijd minder.

FC Dordrecht kwam na een klein half uur op voorsprong door een doelpunt van Kalisse. Vervolgens duurde het tot de 60e minuut voor Go Ahead Eagles wat terug kon doen. Suk was verantwoordelijk voor de gelijkmaker, maar de punten zouden uiteindelijk toch mee naar Dordrecht gaan. In de slotfase kregen de bezoekers namelijk een penalty, die door Zeefuik tot doelpunt werd gepromoveerd.

sc Cambuur Leeuwarden kwam pas in de tweede helft op stoom. Na bijna een uur spelen opende van der Heide de score. Daarna duurde het tot de laatste vijf minuten van de wedstrijd voor de thuisploeg er in slaagde om het verschil groter te maken. Eerst was het de beurt aan Diaz, waarna De Visscher voor het slotakkoord tekende. FC Zwolle beëindigde het duel overigens met tien man. In de 45e minuut ontving Lopes namelijk een rode kaart.

Zowel sc Cambuur Leeuwarden als Go Ahead Eagles hebben nu zeven punten achterstand op koploper De Graafschap, dat dit weekend niet in actie kwam.