Man opgepakt voor luisteren rapmuziek

In Australië, het land van de bizarre wetten, is het luisteren naar rapmuziek blijkbaar illegaal. Een negentienjarige jongen is er gearresteerd voor het luisteren naar rap in zijn auto.

Nathan Michael Wilkie stond onlangs voor een supermarkt in Timboon te wachten op zijn moeder. Om de tijd te doden, luisterde hij in zijn auto naar de oorverdovende klanken van ene Kid Selzy, een ondergrondse rapper. Vervolgens tikte de politie op zijn raampje en werd hij in de boeien geslagen.

De politie vond de muziek van de rapper aanstootgevend en vrouwonvriendelijk. Vooral de tekst 'Shut your fucking mouth bitch, fucking motherfucker' kon volgens de agenten niet door de beugel. Toen Wilkie ook nog begon te schelden dat de politie nuttig politiewerk moest doen, werd hij gearresteerd.

De rechtszaak zal dienen op 11 juni. Wilkie heeft in elk geval een belangrijk iemand achter zich staan. Niemand minder dan rapper Kid Selzy zelf neemt het voor hem op. Hij vindt het belastinggeldverspilling dat de rechters hier tijd aan gaan besteden.

Wigger
Thijs woont blijkbaar in Australië tegenwoordig