Winkels betrapt op verkoop gebruikte slipjes

Hoewel er bij iedere lingeriewinkel of textielboer wel een bordje hangt dat gedragen ondergoed niet kan worden geruild, blijkt niet iedere winkel zich daaraan te houden. De zender NBC heeft onderzoek gedaan naar de hygiëne van de ondergoedverkopers, met een schokkende ontdekking. Ondanks dat het onderzoek in de Verenigde Staten is gehouden, is er weinig fantasie voor nodig dat ook in ons land gebruikt ondergoed wordt aangeboden.

De verslaggevers reisden voor hun onderzoek af naar de Amerikaanse staat New Jersey, waar ze bij verschillende lingeriezaken duur ondergoed kochten. Na aankoop werden alle prijskaartjes verwijderd en de slipjes gemerkt met een merkstift. Daarnaast werden er met behulp van babyolie vieze vlekken op gemaakt.

Een week later ging men terug naar de winkels waar de lingerie werd aangeschaft. Ondanks alle verwijderde prijskaartjes en de vlekken, werd het ondergoed bij alle acht winkels zonder pardon retour genomen en werd het volledige bedrag teruggegeven. Sterker nog, de meeste slipjes werden direct voorzien van een nieuw prijskaartje en teruggehangen in het kledingrek.


Alberto Stegeman had het niet beter kunnen doen...