Wenger staat nog steeds achter uitspraken over Shawcross

Arsenal-coach Arsène Wenger vindt de tackle van Ryan Shawcross, die Aaron Ramsey een zware blessure bezorgde, nog altijd onacceptabel en zet zijn standpunt door middel van een uitleg kracht bij.

"Ik bewonder een geweldige, technische tackle net zoveel als een creatieve pass. Een tackle is een vorm van kunst op zich. Het betekent dat je altijd oog hebt voor de bal, nooit met een opgeheven been en dat je in de tackle al voor een pass kunt zorgen", aldus Wenger.

"Met je ogen gesloten erin komen, is te fysiek. Dat wil niet zeggen dat je daarmee iemand opzettelijk wil blesseren, maar er is wel gevaar. We hebben een aantal spelers in de Premier League die goed kunnen tackelen, maar er zitten er ook een paar tussen die dat niet kunnen. Dat betekent echter niet dat zo iemand de intentie heeft een been te breken."

"Het is niet Arsenal tegen de rest van de wereld. Wat ik hierover zeg, geldt net zo goed voor spelers van Arsenal. Al het andere wat over dit onderwerp wordt gezegd is onnodige controverse. Ik zie niet in hoe dat het voetbal of Aaron Ramsey kan helpen," besloot de Fransman.