Roemer nieuwe fractievoorzitter SP

Emile Roemer wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe fractievoorzitter van de SP. Hij heeft zich als enige SP-Kamerlid kandidaat gesteld om Agnes Kant op te volgen, hebben verschillende SP-Kamerleden gemeld.

De prominente SP-Kamerleden Ewout Irrgang, Harry van Bommel en Ronald van Raak zagen af van een eigen kandidatuur en steunen Roemer. Roemer zelf was niet onmiddellijk bereikbaar voor commentaar.

Roemer zit in de Tweede Kamer sinds 2006. Daarvoor was hij onderwijzer en raadslid in Boxmeer. In de Tweede Kamer houdt hij zich tot nu toe bezig met verkeer.

De SP kiest vanmiddag de opvolger van Agnes Kant als fractievoorzitter. Zij stapte gisteren op in verband met de slechte uitslag voor de SP bij de gemeenteraadsverkiezingen en de lage peilingen.

De nieuwe fractievoorzitter wordt niet automatisch ook lijsttrekker van de SP bij de Kamerverkiezingen in juni. De lijsttrekker wordt volgende maand op een partijcongres gekozen. Op Radio 1 zei Van Bommel wel dat het voor de hand ligt dat Roemer ook lijsttrekker wordt.

Roemer nieuwe fractievoorzitter SP
Roemer nieuwe fractievoorzitter SP (Foto: Novum)