Virtueel kind belangrijker dan baby

Een echtpaar uit Suwon, Zuid-Korea, vond hun virtuele dochter blijkbaar belangrijker dan hun drie maanden oude baby. Het computerverslaafde koppel liet hun eigen kindje verhongeren, om hun virtuele dochter zo perfect mogelijk te maken.

Terwijl hun dochtertje alleen in het appartement achterbleef, was het echtpaar de hele nacht, twaalf uur lang, bezig met hun virtuele dochter op Prius. Dit online spel geeft de gebruiker de mogelijkheid om een baan te kiezen en met anderen in de virtuele wereld te netwerken. Zij kunnen een personage opvoeden en het doel is om een zo hoog mogelijk niveau te bereiken.

Volgens de politie was het koppel 'verslaafd geraakt aan internet'. Na een nachtje virtueel netwerken kwam het echtpaar thuis, waar ze hun echte kindje dood aantroffen. Zij alarmeerden direct de politie. Na autopsie bleek dat het kindje ondervoed was en hierdoor was overleden. De man en vrouw, die elkaar in 2008 via een chatsite had leren kennen, bekenden dat ze het kind bedorven poedermelk hadden gegeven en het kindje regelmatig sloegen.