Alderweireld: 'Tegen Sparta moet het kunnen zonder Suarez'

Sparta is een angstgegner van Ajax. De Amsterdammers wisten in eigen huis niet van hen te winnen. In de uit-wedstrijd hoopt Toby Alderweireld op revanche.In de wedstrijd in Amsterdam werd het 0-0. "Daarom hoop ik ook een beetje op revanche", verklaart Toby Alderweireld donderdag op de clubsite van de Amsterdammers. "Maar we moeten goed opletten, want Sparta heeft toch hier en bij PSV een punt gehaald", voegt de Belg daar aan toe.

"Ze hebben dus toch bepaalde kwaliteiten, maar als wij hetzelfde geven als zij moet de kwaliteit uiteindelijk naar boven komen. We zijn bezig met een goede reeks. Verder willen we nog steeds meedoen om de bovenste plek, dus we moeten gewoon winnen daar".

Ajax speelt zondag zonder de geschorste Luis Suarez. Maar ook zonder de Uruguayaan blijft er volgens Alderweireld genoeg kwaliteit over. "Andere spelers worden ook steeds belangrijker. Ajax is tegenwoordig meer dan alleen maar Suarez. Alleen bij Juventus hadden we hem echt wel nodig. Sparta is echter van een ander kaliber dan Juventus. Bij Sparta moeten onze spelers zeker kansen kunnen creëren en goals kunnen maken."