Timmer wil voor Heerenveen uitzondering maken

Henk Timmer trainde vandaag mee met het eerste elftal van sc Heerenveen. Die club heeft een keepersprobleem en de 38-jarige oud-goalie van onder meer Ajax, AZ en Feyenoord moet uitkomst brengen. Morgen zal pas besloten worden of Timmer daadwerkelijk wordt aangetrokken of niet, maar de Hierdenaar heeft er zelf een goed gevoel over.

Officieel heeft Timmer zijn profloopbaan al beëindigd, maar een terugkeer lijkt nu mogelijk. "Heerenveen is de enige club waar ik dit voor zou doen," zei Timmer op de website van de Friese club. "Toen Jan Everse (interim-trainer bij Heerenveen, red.) belde had ik snel in de gaten waar het over ging. Ik heb echter niet meteen ja gezegd, Ik wilde wel wat bedenktijd."

Timmer zei ja en stond vandaag weer op het trainingsveld. "Het gaat er vooral om het juiste gevoel weer terug te krijgen. Keepen en coachen verleer je niet, het is in het begin alleen een beetje roestig. Ik heb de afgelopen periode veel met Marianne getraind en als keeper is de conditie niet het belangrijkste. Ik ben geen middenvelder die twaalf kilometer moet lopen."

Het is nog niet bekend of Timmer daadwerkelijk aangetrokken zal worden. "Mijn lichaam kan de arbeid wel aan, maar ik moet er wel een goed gevoel bij hebben. Bovendien is het nog afwachten hoe het met het herstel van Vandenbussche en Lejsal gaat. Als zij op tijd fit zijn, verandert de situatie." De doelman snapt wel waarom de club bij hem is uitgekomen. "Dat Heerenveen in deze moeilijke fase liever ervaring onder de lat heeft staan is begrijpelijk. Ook voor de jonge talenten is dit de beste oplossing. Als het mis gaat kunnen ze mij beter afbranden dan een jonge jongen van negentien jaar."

"Zo veel blessureleed bij keepers maak je zelden mee. Als het moet wil ik Heerenveen graag helpen. Ik heb een rijtje leuke clubs achter mijn naam staan en Heerenveen past daar perfect bij. Heerenveen is ook de enige club waar ik dit voor wil doen. De plaats Heerenveen spreekt me enorm aan. Niet alleen vanwege het voetbal, maar ook via het schaatsen heb ik Heerenveen leren kennen. Als een andere club had gebeld, had ik nee gezegd."