Abraham Lincoln gaat vampiers jagen

De excentrieke filmmaker Tim Burton gaat samen met de van 'Wanted' bekende regisseur Timur Bekmambetov een film maken waarin de voormalige Amerikaanse president Abraham Lincoln als vampierjager wordt neergezet. Dat schrijft de Amerikaanse website Deadline Hollywood.

Het gaat hier om een verfilming van het deze week in Amerika verschenen boek 'Abraham Lincoln: Vampire Hunter', dat geschreven is door Seth Grahame-Smith. Deze auteur schreef ook onder meer het boek 'Pride and Prejudice and Zombies', een wel erg losse bewerking van het beroemde boek van Jane Austen 'Pride and Prejudice' met een flinke dosis zombies. Natalie Portman speelt daarin de hoofdrol.

Het mag duidelijk zijn dat Seth Grahame-Smith het in zijn boeken niet zo nauw neemt met geschiedenis en bestaande literatuur. Abraham Lincoln is vooral beroemd als de president die vlak voor zijn dood in april 1865 het conservatieve Amerikaanse zuiden versloeg en daarmee de slavernij wist te verbannen. In het boek van Grahame-Smith besteedt de beroemde politicus echter zijn tijd aan het opjagen van vampiers om de dood van zijn moeder te wreken. Daarbij maakt de in topconditie verkerende Lincoln gretig gebruikt van wapentuig zoals bijlen. De geschiedenis komt toch nog een beetje om de hoek kijken aangezien de vampiers worden geholpen door de slavendrijvers, en daar wist Lincoln ook in werkelijkheid korte metten mee te maken.

Het is nog niet duidelijk of Burton of Bekmambetov de regie van de film zullen verzorgen. Onlangs produceerden de Amerikaanse excentriekeling en de Kazakstaanse filmmaker samen de animatiefilm '9', waarbij ze de regie overlieten aan Shane Acker.

Tim Burtons nieuwste film is zijn geheel eigen bewerking van 'Alice in Wonderland'. Deze draait vanaf vandaag in de Nederlandse bioscopen.


Abraham Lincoln gaat vampiers jagen