Moslim Partij komt nergens aan de bak

De Nationale Moslim Partij (NMP) is er in geen van de zeven gemeenten waar ze meedeed aan de gemeenteraadsverkiezingen, in geslaagd een zetel te veroveren.

In Tilburg, Almere, Alkmaar, Den Haag, Rotterdam, Woerden en Noordoostpolder was het resultaat hetzelfde als in november in Venlo, waar toen al verkiezingen werden gehouden in verband met een herindeling. NMP-voorzitter Henny Kreeft liet weten dat de partij de komende dagen gaat evalueren wat er mis is gegaan. "We hebben een niet al te makkelijke achterban, die waarschijnlijk moeilijk te mobiliseren is om naar de stembus te gaan."

Het belangrijkste doel van de NMP is de kloof tussen moslims en niet-moslims te dichten. De partij wil onder meer dat Marokkaanse jongeren worden gezien als Nederlandse jongeren. Daarnaast moet er een einde komen aan de discriminatie bij sollicitaties. Ook zouden er begraafplaatsen en verzorgingshuizen voor moslims moeten komen.

De NMP liet eerder weten op 9 juni mee te gaan doen aan de Tweede Kamerverkiezingen. "Het staat nog steeds overeind dat we daaraan mee willen doen", aldus Kreeft.