Wilders: we gaan Nederland veroveren

PVV-leider Geert Wilders voorspelt dat zijn partij bij de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni de grootste partij wordt. "Vandaag Almere en Den Haag, morgen heel Nederland", zei Wilders gisteravond in reactie op de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen.

In Almere wordt de PVV de grootste partij. In Den Haag blijft de PvdA de grootste partij en volgt de PVV op de tweede plaats. Wilders noemde dat een 'geweldig succes'. Wilders zei dat hij Nederland wil terugveroveren op de 'linkse elite'. "De zwijgende meerderheid verdient een stem, en daarmee gaan we Nederland veroveren."

"Wat in Almere en Den Haag kan, kan dadelijk ook in heel Nederland", zei Wilders. Hij wees op een peiling die Maurice de Hond publiceerde. Volgens deze peiling wordt de PVV inderdaad de grootste, met 27 zetels.

Wilders zei verder niet te zullen meedoen aan het slotdebat tussen de lijsttrekkers dat de NOS gisteravond laat zou organiseren. "Ik ga mijn feestje vieren in Almere. Die andere lijsttrekkers interesseren me helemaal niets. Ik vrees dat ik die rare figuren nog heel vaak ga zien de komende tijd."