Uitslag Nederland - Verenigde Staten

Het Nederlands elftal heeft in de Amsterdam ArenA een zuinige zege op de Verenigde Staten geboekt. Na negentig minuten stond er 2-1 op het scorebord. Daarnaast was het voor het eerst in zes wedstrijden, dat Oranje weer een tegengoal kreeg.

De laatste drie wedstrijden van het Nederlands elftal eindigden allemaal in een doelpuntloos gelijkspel. Men hoopte daarom ook op enig spektakel, maar hier was gedurende het duel niets van te merken.

Vooral voor rust lag het tempo veel te laag. Beide ploegen maakten veel fouten, waardoor er nauwelijks wat te beleven viel. De enige twee wapenfeiten van Oranje waren schoten van Wesley Sneijder en Eljero Elia. Amerika zette daar een schot van Torres tegenover.

Op slag van rust kwam het Nederlands elftal toch op voorsprong. Sneijder speelde zich met een mooie voetbeweging vrij, maar werd vervolgens licht vast gehouden. De speler van Internazionale ging naar de grond en kreeg vervolgens een strafschop. Deze werd door Dirk Kuijt binnen geschoten.

In de tweede helft gebeurde er, ondanks de vele wisselingen, iets meer. Het tempo werd een beetje opgeschroefd en Nederland produceerde zowaar een aantal kansen. Zo had Elia de voorsprong van Nederland moeten verdubbelen, maar faalde oog in oog met Howard.

Kort daarna was het via Klaas-Jan Huntelaar alsnog raak. Het schot van de aanvaller van AC Milan werd van richting veranderd en verdween in het Amerikaanse doel. Het slotakkoord was echter voor de Verenigde Staten, dat door slap verdedigen via Bocanegra de eer kon nog redden.