Pijpers: "Handhaving gaat een hele klus worden"

Arno Pijpers werd bij Willem II afgelopen zaterdag aangesteld als opvolger van de ontslagen Alfons Groenendijk. De trainer van de Tricolores heeft de taak gekregen om de club uit Tilburg volgend seizoen ook nog op het hoogste niveau te laten acteren.

Op zijn eerste werkdag zat hij ook meteen op de bank. Tijdens de wedstrijd tegen VVV-Venlo zag hij zijn nieuwe ploeg met 2-1 winnen van de ploeg van Jan van Dijk. "Handhaving gaat een hele klus worden, maar het is zeker geen mission impossible, anders was ik er natuurlijk nooit aan begonnen", zegt Pijpers tegenover Voetbal International. "Mijn eerste indruk van de selectie is positief en de zege op VVV moet de spelers vertrouwen geven."

Voordat Pijpers aan de slag ging bij Willem II, was hij onder meer bondscoach van Estland en Kazachstan. "Er wordt nog wel eens denigrerend over het buitenland gedaan, maar ik heb meer dan honderd officiële kwalificatieduels achter mijn naam staan. Ik heb voldoende bagage om met vertrouwen met mijn werk in Tilburg aan de slag te gaan. Het wordt een mooie uitdaging."