[WK Hockey] Nederlandse hockeyers winnen ook tweede duel

De Nederlandse hockeymannen hebben op het WK in India ook hun tweede wedstrijd gewonnen. De formatie van bondscoach Michel van den Heuvel was in New Delhi met 3-1 te sterk voor Nieuw-Zeeland. Oranje keek al binnen een minuut tegen een achterstand aan, maar stelde vervolgens via Ronald Brouwer, Taeke Taekema en Jeroen Hertzberger orde op zaken.

Bij de 3-0 zege van maandag op Argentinië kwam de volledige Oranjeproductie voort uit strafcorners, maar tegen Nieuw-Zeeland zaten er twee veldgoals tussen. Een minuut nadat Rotterdam-speler Phillip Burrows Nieuw-Zeeland aan de leiding had gebracht, maakte Brouwer met een schot uit de rebound gelijk.

Vijf minuten later kwam Oranje dankzij een strafcorner van specialist Taekema zelfs op voorsprong. Nog voor de pauze zette Herzberger van dichtbij de 3-1 op het scorebord, waarna Nederland in de tweede helft de wedstrijd zonder al te veel problemen uitspeelde.

Nederland is het enige team in groep A dat de eerste twee duels op het WK heeft gewonnen en gaat dan ook aan de leiding. Duitsland en Zuid-Korea volgen met elk vier punten.