[Gerucht] Portal 2 op de GDC

Gisteren bracht Valve ons een zeer mysterieuze update voor Portal, deze bevat naast 2 doodnormale achievements ook eentje genaamd: Transmission Received. Als men Valve vraagt wat de bedoeling van deze update is zeggen ze enkel "We hebben de radiofrequentie veranderd om te voldoen aan federale en nationale regelgeving rond het spectrumbeheer".

Toen een nieuwsgierige fan eens diep in de spel-bestanden ging graven kwam hij enkele vreemde geluidsbestanden tegen. Als deze (door middel van pure computer-tovenarij) omgezet worden in afbeeldingen kom je enkele zeer vreemde prentjes uit. Klik hier om alle ontcijferde afbeeldingen te zien.

Vreemde Portal pic

Sommige geluidsbestanden zijn echter niet als afbeelding, maar wel als morse-code bedoeld. Bij het vertalen ervan worden we ook niet veel wijzer, aangezien ze ons niets meer vertellen dan "LOL" of "The quick brown fox jumps over the lazy dog".

Nu zeggen enkele snuggere Steam-gebruikers dat glaDOS (de excentrieke robot uit het eerste deel) V3.11 was, als je dit getal als een datum interpreteert kom je op 11 maart, de dag dat Gabe Newell (de baas van Valve) zijn Pioneer Award in ontvangst neemt op de Game Developers Conference in San Francisco.

De mensen op het Steam-forum zijn nog druk bezig met alles te ontcijferen, hier kun je hun voortgang volgen.