Mogelijk opnieuw stemmen in Amsterdam Zuidoost

De verkiezingen in Amsterdam Zuidoost moeten mogelijk worden overgedaan. In het stadsdeel is de naam van VVD-lijstduwer Eric van den Burg door een fout weggevallen. De stembureaus wijzen mensen op de fout, maar ze kunnen nu nog niet op Van den Burg stemmen. Er komen vanmiddag nieuwe stembiljetten.

Op de nieuwe stembiljetten staat de naam van de VVD'er, die voor de gemeenteraad lijsttrekker van de partij is, wel. Mensen die per se op hem willen stemmen, moeten terugkomen als de nieuwe biljetten geleverd zijn.

Volgens een woordvoerder van de Dienst Persoons- en Geo-informatie is de oorzaak van de fout nog niet bekend. Het oplossen van het probleem is op dit moment volgens de zegsvrouw belangrijker dan het achterhalen van de oorzaak.

Of de fout inderdaad betekent dat mensen in het stadsdeel opnieuw naar de stembus moeten, wordt volgende week donderdag bekend. Dan moeten de nieuwe deelraadsleden hun geloofsbrief aanbieden aan de zittende raadsleden. Bij die gelegenheid wordt besloten of de deelraad de fout een nieuwe stembusgang waard vindt.