Bill Murray niet zeker over Ghostbusters III

Bill Murray lijkt nog niet helemaal zeker over 'Ghostbusters III'. De acteur verscheen maandag 1 maart in de talkshow van David Letterman, waarin hij zich duidelijk niet al te enthousiast uitliet over dit onlangs aangekondigde vervolg op de hitkomedie uit 1984. "Die film is mijn nachtmerrie", aldus de 59-jarige komiek.

Tegelijk vindt Murray het wel tijd voor een goed vervolg, want 'Ghostbusters 2' vond hij maar niets. Toen Letterman hem vroeg naar deze film uit 1989 gaf Murray een cynisch antwoord: "Technisch gesproken bestaat die film inderdaad".

Eind vorig jaar liet Sigourney Weaver zich ontglippen dat Bill Murray's personage in 'Ghostbusters III' zelf een spook zal zijn. In de show van Letterman leek de komiek op deze geruchten in te spelen: "Ik zei dat ik alleen mee zou doen als ik in het begin meteen doodga. Nu hebben ze dus een manier gevonden waarop ze dat kunnen laten gebeuren", aldus Murray. Hiermee impliceert de komiek dat zijn rol als spook bedacht is als constructie om aan zijn wens tegemoet te komen.

Eind december werd bevestigd dat 'Ghostbusters' een derde deel krijgt. Medio januari liet Ivan Reitman, regisseur van beide Ghostbusters-films, weten dat hij ook dit derde deel voor zijn rekening zal nemen.

Volgens IMDBpro wordt momenteel gewerkt aan de tweede draft van het screenplay.  Verder zouden onder meer Annie Potts en Eliza Dushku een rol krijgen in het derde Ghostbusters deel.

Bill Murray niet zeker over Ghostbusters III
Bill Murray niet zeker over Ghostbusters III (Foto: Novum)