Kramer slaat nieuwe weg in

De afgelopen vier jaar telde er maar een toernooi voor Sven Kramer: De Olympische Spelen in Vancouver.  Alles stond in het teken van Vancouver waar hij driemaal goud wilde halen. De Fries zei vandaag dat hij vanaf komend seizoen een nieuwe weg zal inslaan.

"Om dit programma nog vier jaar te volgen, is te veel. Ik ben scherp geweest op alles en iedereen, dat houd je niet vol. En ook ik moet gemotiveerd blijven. Ik zoek nieuwe prikkels en uitdagingen. Na de Spelen zal dat snel actueel worden," aldus Kramer die zei dat hij het volgend seizoen rustiger aan gaat doen. "De prioriteit ligt voor mij bij het EK en WK allround. Ik zal wereldbekerwedstrijden vermoedelijk wat vaker overslaan."

Door de foute wissel op de olympische 10.000 meter, waar Kramer door zijn coach Gerard Kemkers de verkeerde baan werd ingestuurd, liep de vertrouwensband met zijn coach een fikse deuk op. "Op een belangrijk moment gaat het mis. Maar ik heb ook veel met Gerard gewonnen. Ik heb niet het idee dat een onwerkbare situatie is ontstaan, tenminste daar ga ik in eerste instantie niet vanuit. Al merk ik dat misschien pas als het nieuwe seizoen van start is gegaan. Dan kan ik er een duidelijker beeld over geven."