Uitslag Chelsea - Manchester City

Chelsea is er niet in geslaagd om de topper tegen Manchester City te winnen. Op Stamford Brigde was de ploeg van Carlo Ancelotti niet opgewassen tegen de tweede ploeg uit Manchester. Na negentig minuten stond er 2-4 op het scorebord.

Vlak voor de pauze kwam Chelsea via Frank Lampard nog wel op voorsprong. Manchester City liet zich echter niet van de wijs brengen en zorgde nog voor rust dat de stand weer gelijk was. Carlos Tévez was hier de verantwoordelijke voor.

Na de thee wist Craig Bellamy de vreugde van de meegereise supporters van Manchester City verder te vergroten. Na 51 minuten zorgde hij namelijk voor de voorsprong van de bezoekers. Een kwartier voor tijd viel de definitieve beslissing. Juliano Belletti ontving een rode kaart, nadat hij een doorgebroken speler neerhaalde. De gegeven strafschop werd door Tévez benut.

In de slotfase duwde Michael Ballack zijn ploeg nog verder in de problemen door eveneens een rode kaart te pakken. Bellamy (Manchester City) en Lampard (Chelsea) bepaalden de eindstand van de wedstrijd uiteindelijk op 2-4.