NES-spel geveild voor $41.300

Retro-spellen zijn populair. Je kunt ze niet voor niets op iedere hedendaagse console voor een appel en een ei downloaden. Nu is de prijs van een retro-game altijd een punt van discussie. Wat heb je over om een spel te kopen dat tien jaar geleden al te koop was. Sterker nog, wat heb je over voor een game die je al in de kast hebt liggen? Alleen maar omdat je de 8-bit graphics natuurlijk wel kraakhelder in HD op je flatscreen wil zien en natuurlijk wil je het spelen met je draadloze controller.

In de Verenigde Staten had een verzamelgek in ieder geval $41.300 over voor de NTSC-versie van het NES spel Stadium Events. Hij zat nog wel in de originele verpakking, dat dan weer wel. Hiermee is het vorige record voor de prijs van een zeldzaam  spel compleet verpletterd. Die stond namelijk op $20.100 voor de Nintendo Challenge-cartridge. De prijs in de veiling van Stadium Events was al na drie dagen ver voorbij dit bedrag. Voor de verzamelaars was de prijs blijkbaar terecht.

Kotaku meldt dat de NTSC-versie van Stadium Events algemeen geaccepteerd is als het meest zeldzame spel ooit.  Zover bekend zijn er maar 20 cartridges in omloop, waarvan er maar één in de originele verpakking zit. Vreemd eigenlijk, als die kerel zijn peperdure spel uit de verpakking haalt om hem daadwerkelijk te spelen spoelt hij als het ware duizenden dollars door de pleepot!