FC Twente : "Wij begroten altijd minder"

FC Twente is weliswaar ook teleurgesteld in de verkregen inkomsten van de Europa League, maar heeft begrotingstechnisch geen problemen.

Ajax en PSV begrootten een hoger bedrag in dan dat zij uiteindelijk van de UEFA overgemaakt kregen. FC Twente pakte het slimmer aan. "Wij begroten altijd conservatief en dat houdt in dat we alleen één voorronde in de begroting opnemen", aldus manager financiële zaken Gert-Jan Nijweide in De Telegraaf.

"Nu was het dit jaar zo dat we de groepsfase van de Europa League al hadden bereikt, voordat de transfertermijn dicht was. Een deel van de te verwachten inkomsten uit de Europa League is vervolgens gebruikt om spelers aan te trekken, maar die uitgaven zijn ruimschoots gedekt. Uiteindelijk houden we nog geld over."

"Maar de inkomsten uit de Europa League zijn ons ook tegengevallen. Het is zeker niet het plaatje geworden zoals dat aanvankelijk door de UEFA is geschetst. De verkoop van de boarding en de televisierechten moet je uit handen geven en toch hebben we in vergelijking met vorig jaar, toen we alles nog in eigen beheer deden, maar een klein plusje gemaakt", aldus Nijweide.