Vancouver Update 23:15

We naderen alweer het einde van de Olympische Spelen komende zondag zal in BC Place de spelen worden afgesloten met een sluitingsceremonie. Tot die tijd zijn er nog een aantal medailles die van eigenaar kunnen verwisselen. In deze post lees je een overzicht met de gebeurtenissen tot 23:15 uur.

De schaatsers begonnen vandaag met deel een van de ploegenachtervolging. De Nederlandse mannen rekenden in hun kwartfinale af met Zweden. Ook de Verenigde Staten, Noorwegen en Canada drongen door tot de halve finales. Met name laatstgenoemde ploeg maakte indruk. Nederland zal het op moeten nemen tegen de Verenigde Staten waar Chad Hedrick bezig is met de laatste dagen in zijn schaatsloopbaan.

Voor de Nederlandse vrouwen zijn de Spelen voorbij. Ireen Wüst, Diane Valkenburg en Renate Groenewold verloren in de laatste halve ronde hun wedstrijd van Duitsland. Ook Polen, Japan en de Verenigde Staten drongen door tot de halve finales. Met name de wedstrijd tussen het thuisland Canada en de Verenigde Staten was een spannende. Beide teams gingen verschillende malen aan de leiding en de thuisploeg van Ingrid Paul kwam verrassend 0,04 seconde tekort om door te dringen tot de halve finale.

China heeft bij het curling beslag gelegd op de bronzen medaille. De regerend wereldkampioen klopte Zwitserland met 12-6. In de slalom bij het alpineskiën was Maria Riesch de snelste in de eerste run. De tweede run wordt later vandaag afgewerkt. De biatleten legden vandaag hun laatste afstand af. Noorwegen won de 4x7,5 kilometer bij de mannen met ruime voorsprong. Tenslotte werd bekend dat het niveau bij de ijshockeydames omhoog moet, want anders kan de sport van de Spelen verdwijnen.

Voor Nederland viel er een gouden medaille te noteren, want Nicolien Sauerbreij behaalde goud op de parrellel reuzenslalom bij het snowboarden. Ze bleef in een spannende finale de Russin Ekaterina Ilyukina voor. Het brons was voor de Oostenrijkse Marion Kreiner.