Chinese curlsters leggen beslag op brons

De Chinese curlingvrouwen hebben brons gewonnen. Zwitserland werd in de wedstrijd om de derde plaats met 12-6 verslagen. De medaille van het Chinese viertal is de eerste curlingmedaille ooit voor het Aziatische land.

China begon uitstekend aan de wedstrijd. De regerend wereldkampioen pakte in het eerste end gelijk drie punten en na een punt verloren te hebben, gingen ze met twee stenen in het derde end vrolijk verder.Daarna kwam de klad er een beetje in. De Zwitserse vrouwen imiteerden het Chinese succes in de volgende drie ends en trokken de stand op 6-6 gelijk. Voor het team van Binyu Wang was dat het teken om zich te vermannen.

Met meer risico en uitstekende steenplaatsing werd het in het zevende end 8-6. In het achtste end haalden de Chinezen zelfs met vier stenen een punt. Voor de Zwitserse vrouwen was dat het teken om zich gewonnen te geven en China te feliciteren met de zege.

De finale bij het curlen voor de vrouwen wordt later op vrijdag gespeeld. Dat duel gaat tussen gastland Canada en Zweden.