Gehandicapte broer sterft van honger en kou

Een Duits meisje van zeventien jaar oud heeft niet zo goed voor haar broertje gezorgd. De gehandicapte broer, van negen jaar, overleed namelijk door honger en kou. Het meisje moest van haar moeder op haar broertje passen. De moeder was op vakantie naar Spanje.

Miriam G. (de moeder) moet nu voor de rechter verschijnen om zich te verantwoorden. Ze dacht dat haar dochter wel kon zorgen voor de overige gezinsleden. Dit bleek dus niet het geval te zijn. Het meisje schakelde meerdere minnaars van haar moeder in om voor haar broers en zussen te zorgen. De zorg voor de gehandicapte Justin zou ze wel zelf op zich nemen.

In plaats van die belofte na te komen, ging ze echter elke avond op stap in discotheken. Toen ze thuiskwam had ze ook geen zin meer om voor haar broertje te zorgen, ze was namelijk te moe. Daarna bleef ze tot de middag in haar bed liggen, waarna ze er meteen weer vandoor ging.

Justin stierf een verschrikkelijke dood. De gehandicapte jongen lag vastgebonden op bed naast een open venster. Hij had, op een smerige pamper na, geen kleren aan.

De moeder woont intussen in Keulen en is bevallen van haar zesde kind. Haar hangt een jarenlange gevangenisstraf boven het hoofd vanwege verwaarlozing met de dood tot gevolg. Dit geldt ook voor haar 'zorgzame' dochter, die zal voor de jeugdrechter moeten verschijnen. Ook haar wordt verwaarlozing met de dood tot gevolg ten laste gelegd.