CDA Heerlen woest over dure gemeentesecretaris

Het CDA in Heerlen is onthutst dat Heerlen een interim-gemeentesecretaris heeft ingehuurd voor 27.000 euro per maand. De gemeentesecretaris heeft negen maanden bij de gemeente gewerkt. Dat kostte Heerlen 240.000 euro. Het CDA noemt het onbegrijpelijk dat het gemeentebestuur, dat onder meer bestaat uit wethouders van de SP en PvdA, dit een 'alleszins verantwoord bedrag' vindt.

De partij noemt het bedrag waanzin. "Onze gemeentesecretaris verdient dus veel meer dan onze minister-president." De CDA-afdeling zegt niet te begrijpen dat onder anderen een SP-bestuurder de hoogte van het bedrag goedkeurt. "Voor de bühne acteren SP en PvdA zogenaamd tegen de exorbitante bedragen die worden uitbetaald, terwijl ze op de plekken waar ze aan de macht zijn niets ertegen doen en deze uitspattingen in onze maatschappij zelfs verantwoord vinden."

De partij vindt dat de SP en PvdA in Heerlen 'iets uit te leggen hebben'. "En dan vooral aan al die mensen die rond moeten komen van een minimuminkomen."

Een woordvoerder van de gemeente Heerlen laat in een reactie weten dat de gemeentesecretaris is ingehuurd via een bedrijf. Het betaalde tarief zou marktconform zijn. "Wij hadden liever ook gezien dat het minder tijd zou kosten om iemand te vinden voor die functie en dat we minder lang de interim-gemeentesecretaris hadden hoeven inhuren, maar het vinden van een geschikte persoon voor die functie heeft tijd nodig. En je kunt niet zonder."